Stanimira Chocolate House – произвеждат шоколадови вкусотии, каквито не сме си представяли че могат да се забъркат. В момента, в който човек попадне в ателието им, уханието на какаови зърна така го прегръща, че ние просто не искахме да си тръгнем. Но освен шоколада има и нещо друго, което ни впечатли наравно с него – социалната роля на цеха за хората в неравностойно положение. От самото начало за Станимира Димитрова е най-важно да дава шанс на хора, които най-много имат нужда от него. В момента сред работещите например има незрящо момиче, самотна майка, хора били дълготрайно безработни над 55 годишна възраст – единственото условие е хората да имат вътрешната мотивация и да работят усърдно. Преди да стане шоколатиер Станимира е работила на висока позиция в корпоративна среда – точно опитът там я е научил, че понякога най-неочакваните хора се оказват най-подходящи за дадена работа. Така любовта към шоколада и желанието да дава шанс за развитие и пълноценен живот на хора, които иначе не го получават, са създали един от най-добрите примери за социално предприемачество в България. Радваме се да работим заедно и се надяваме да виждаме повече места, които дават шанс!
Как социалното предприемачество може да е вкусно?
Feb252019
Сподели
tweet
Сподели
Сподели